top of page
  • Facebook Clean Grey

Kokostaartje van Cees Holtkamp

Een echt makkelijk basisrecept is dit overheerlijke kokostaartje uit het boek 'de banketbakker' van Cees Holtkamp. Als bakfanaat moet je dit boek natuurlijk in huis hebben.

Dit kokostaartje is 1 van mijn favoriete taartjes. Ik ben namelijk dol op kokos en heb dit altijd wel in huis.

Ingrediënten kokostaartje (1 taartje)

240 gram geraspte kokos

240 gram witte basterdsuiker

30 gram bloem

150 gram melk

60 gram roomboter

1 ei, losgeklopt

50 gram amandelschaafsel

abrikozenjam, optioneel

Springvorm 20 cm, ingevet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de kokos, basterdsuiker en de bloem.

Doe de melk en de boter in een pannetje en smelt dit op laag vuur.

Roer dit door het kokosmengsel.

Meng vervolgens het losgeklopte ei en het zout erdoor.

Doe het beslag in de vorm en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Bak het taartje ongeveer 20 minuten.

Tips

Je kunt het kokostaartje nog bestrijken met verwarmde abrikozenjam. Dit heb ik zelf niet gedaan.

kokostaart, basisrecept, Cees Holtkamp, makkelijk

bottom of page