top of page
  • Facebook Clean Grey

Recept; zelf pesto maken

  • Writer: Jessica De Leeuw-van Der Steen
    Jessica De Leeuw-van Der Steen
  • May 29, 2014
  • 1 min read

Het is heel makkelijk om zelf pesto te maken. Lekker, simpel en snel. En het smaakt een stuk beter dan de pesto uit een potje.

Ingrediënten

ongeveer 30 gram basilicumblaadjes

pijnboompitjes

olijfolie

teentje verse knoflook

geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Rooster ongeveer 2 eetlepels pijnboompitjes in de koekenpan zonder boter of olie, op een matig vuur, ongeveer 3 tot 5 minuten. Let goed op dat ze niet zwart worden.

Snijd de knoflook in kleine stukjes en rasp wat Parmezaanse kaas. Verwijder de steeltjes van de blaadjes basilicum en doe alles in de keukenmachine of vijzel. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en pureer alles goed.

Doe er halverwege nog een eetlepel olijfolie bij en pureer tot het een mooi glad mengsel is geworden.

Als de pesto te droog blijft voeg dan gewoon nog wat olie toe.

Lekker op een broodje, bij de pasta, of als dressing bij een salade.

Smakelijk!

 
 
 

Comments


bottom of page