top of page
  • Facebook Clean Grey
Search

Spritz Aperol, een heerlijk Italiaans aperitiefje

  • Writer: Jessica De Leeuw-van Der Steen
    Jessica De Leeuw-van Der Steen
  • May 24, 2014
  • 1 min read

Gisteravond is onze vakantie gestart, en hier hebben we op geproost met een Spritz Aperol.

Ingrediënten

40% prosecco

30% bronwater

30% Aperol

schijfje sinaasappel

Bereiding

Er bestaan talloze variaties. De ingrediënten zijn over het algemeen droge witte wijn (prosecco of spumante) en bronwater. De hoeveelheden lopen nogal uiteen maar de meeste recepten houden het op een verhouding van 40% wijn, 30% bronwater en 30% aperitief. De laatste 30% wordt ingevuld naar smaak. Een aantal alternatieven lenen zich er goed voor.

Aperol is een Italiaans aperitiefje en wordt nu geproduceerd door Campari. De ingrediënten zijn o.a. bittere sinaasappelsmaak, gentiaan, rabarber en kina.

Bron foto: Pinterest

 
 
 

Comments


bottom of page